Testování raket Wilson Ultra 100 CV a Pro Staff 97 CV 2018

testování Wilson v Brně

Jak jsem psal v jednom z předešlých článků, měl jsem tu čest být pozván Sportobchodem, největším českým e-shopem se sportovním vybavením, na testování tenisových raket a obuvi značky Wilson. Podle mých článků a příspěvků na Instagramu je nejspíš znát, že značka Wilson je moje srdcová záležitost, a tak jsem si tuto akci samozřejmě nemohl nechat ujít. Zvlášť, když se konala v mé oblíbeném sportovním centru Sprint v Brně.

Nastala ona zářiová sobota, den testování, venku už bylo přece jen trošku svěže, a tak se umístění testování do haly ukázalo jako dobrý nápad. Nebyl jsem zrovna dochvilný, dorazil jsem cca půl hodiny po začátku, ale i tak jsem byl mezi prvními. K dispozici bylo všech 6 kurtů, dva s tvrdým povrchem a čtyři s kobercem. Žádná hnusná, špinavá, křivá antuka…no co víc si přát.

Jak jsem záhy pochopil podle vystavených kusů raket, testování bylo zaměřeno zejména na modelovou řadu Wilson Ultra. K dispozici jsme ale měli i rakety řady Pro Staff a Blade. Neměl jsem sebou žádného parťaka na hraní, ale měl jsem štěstí a přidal se k dalšími osamocenému kusu, ze kterého se vyklubal fajn spoluhráč jménem Kuba. Vybrali jsme si pár raket a dali se do testování.

Wilson Ultra 100 CV – příjemné překvapení

Wilson Ultra 100 CV 2018S touto řadou tenisových raket Wilson jsem měl možnost se poprvé setkat před dvěma lety. Vybíral jsem si tehdy nástupce pro dosluhující Pro Staff 97. Vyzkoušel jsem opravdu hodně raket různých značek, ale nejvíc jich bylo samozřejmě od Wilsonu. A jelikož tehdy nový model Pro Staff mi úplně nesedl, bylo samozřejmostí se porozhlédnout mezi dalšími modely této značky. Hledal jsem rakety s velikostí hlavy kolem 626 cm2, vyvážením spíše do ruky nebo na střed a váhou něco málo přes 300 gramů. V modelové řadě Ultra se právě takováto raketa nacházela a už tenkrát mě velmi překvapila.

Proto jsem nyní chtěl jako první raketu vyzkoušet právě tuto, ale bohužel nebyla k dispozici. Vyzkoušel jsem tedy další rakety z řady Ultra a asi nejvíc mě oslovila právě Wilson Ultra 100 CV. Podle mě je to univerzální raketa vhodná jak pro pokročilé rekreační, tak i závodní hráče, kteří hrají pravidelně a často střídají rytmus hry. Její hlavní předností je všestrannost, skvěle zvládala hru od základní čáry, ale pro mě nečekaně i na síti. Raketa dodávala úderům slušnou kontrolu (což je u mě trošku problém) a díky vyvážení spíše do ruky byla i skvěle ovladatelná. S hlavou rakety o velikosti 645 cm2 a pletením 16 x 19 jsem byl i já schopný produkovat topspinové údery s větší rotací, díky čemuž jsem udělal méně chyb. Hraní s ní bylo opravdu velmi pohodlné, odpustila i časté chyby v technice mých úderů.

Co mě překvapilo, byla hra na síti. Většina raket těchto parametrů mi při hraní volejů připadá nepřesná a bez citu, rozhodně ve srovnání například s Wilson Pro Staff nebo Head Prestige. Ale Wilson Ultra 100 CV i zde obstála na jedničku.

Wilson i u rakety Wilson Ultra 100 CV použil svou novou technologii s názvem Countervail, která až o 30 % více redukuje vibrace při úderech a zvyšuje energii švihu a kontrolu úderů. Podle laboratorních testů hráč s touto raketou ušetří až 10 % energie – nevím, u této rakety nemohu posoudit.

A jen pro zajímavost, s Wilson Ultra 100 CV hraje například Lucie Šafářová, či Feliciano Lopez.

Wilson Ultra 100 CV – parametry

  • velikosti hlavy 645 cm2 (100 in2)
  • vyvážení 320 mm
  • hmotnost rakety 300 g
  • hustota výpletu: 16 × 19
  • materiál rámu: 100% Graphite
  • délka: 686 mm

Závěr? Jak jsem psal výše, raketu si dovedu představit jak v rukou pokročilejšího rekreačního, tak i závodního hráče či hráčky, kteří vyznávají pestrý, celodvorcový tenis.
Koupit Wilson Ultra 100 CV

Wilson Pro Staff 97 CV

Wilson Pro Staff 97 CVDruhou raketou, která mě na testování od Sportobchodu zaujala, byla Wilson Pro Staff 97 CV. Přece jen je to raketa, se kterou jsem před nějakým časem hrával a parametrově by měla sedět na mou hru, ale… Před cca dvěma lety mi dosluhovaly mé oblíbené Wilson Pro Staff 95 a i když byl model Wilson Pro Staff 97 v podstatě přímým nástupcem, vůbec mi nesedl a já přešel na Tecnifibre TFight 315.

Proto jsem byl na nový model pro rok 2018, obohacený o zmíněný systém Countervail, vcelku zvědavý. Už při testování Wilson Pro Staff RF97 Autograph 2019 byl tento nový pomocník s označením CV znát. A to stejné platilo i pro Wilson Pro Staff 97 CV.

Rakety Pro Staff jsou na trhu už řádku let. Byly už za mého mládí a to je už co říct 😀 Tato modelová řada byla odjakživa určena pro útočně laděné hráče s dobře zvládnutou techniku úderů, kteří k síti nezabloudí jen kvůli sbírání míčků. Raketa je opravdu náročná a díky svým parametrům neodpustí žádnou chybu. Ale při správném provedení úderu se odvědčí maximální možnou kontrolu a citem pro míč. A to u modelu pro rok 2018 je opravdu znát, podle mého pocitu je oproti minulému modelu stabilnější a přesnější. Je také znát použítí technologie Countervail, míče z ní letí skutečně o poznání rychleji. Díky pletení 16 x 19 dodává úderům i slušnou porci spinu (rotace), což se ještě znásobí při použítí vhodného výpletu.

Wilson Pro Staff 97 CV – parametry

  • velikosti hlavy 626 cm2 (97 in2)
  • vyvážení 310 mm
  • hmotnost rakety 315 g
  • hustota výpletu: 16 × 19
  • délka: 686 mm

Je to možná tím, že jsem po zkušenosti s předešlou generací nic moc nečekal, ale za mě tedy palec nahoru. Pokud při hře nestojíš nalepený na plotě a nehraješ přeliftované kopce atakující nízko letící letadla, pak rozhodně vyzkoušej tuto raketu. Poznáš, co to je pocit přesnosti 😉
Koupit Wilson Pro Staff 97 CV

Testování se povedlo

Nás, testujících, se sešlo vcelku hodně, ale díky velké kapacitě haly (6 kurtů) a dobré organizaci si zahrál každý dosytosti. Navíc všichni přítomní dostali malé dárky v podobě omotávek, vibrastopů a dalších drobného tenisového příslušenství. Trošku mě mrzelo, že jsem nemohl vyzkoušet i obuv značky Wilson, zejména na Wilson Amplifeel jsem se těšil. Tento i několik dalších modelů zde bylo k vyzkoušení, ale bohužel v menších velikostech než jsem potřeboval. Ale to byla jediná malá výtka, celkově jsem si testování od Sportobchodu opravdu užil a těším se na další podobnou akci.

P.S: Mimochodem dnes, tedy 16.10.2018, slaví Sportobchod.cz 16. narozeniny a ty tak můžeš nakoupit tenisové vybavení za hodně dobré ceny – podívej se sám 😉

Fotky z testování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *