Jak ušetřit na tenisovém vybavení

Chcete si pořídit nové tenisové rakety nebo jiné tenisové vybavení? Prošel jsem výprodejovou nabídku Sportobchodu a „vypíchl“ z ní ty nejzajímavější kousky, které se nyní vyplatí pořídit. Díky akčním cenám tak výrazně ušetříte. Ano, některé tenisové rakety v této akční nabídce jsou starší modely, ale to nemusí nic znamenat – nové modely od těch předchozích obvykle liší jen málo a výrazně nižší cena tak dává smysl.

Tenisová raketa Head Graphene 360+ Gravity S

Head Graphene 360+ Gravity S

Tenisové rakety Head Gravity byly představeny před 2 roky a staly se inovativním modelem značky Head. Head Gravity měly být odpovědí na rakety Wilson Clash, které se vyznačuji velice pružným a pohodlným rámem. Head Gravity nemají tak pružný rám, ale také zaujmou velkým sweetspotem (ideální bod úderu) a velkým množstvím energie, kterou předají míči. Zjednodušeně řečeno, díky raketám Head Gravity pošleme na stranu soupeře rychlejší míč. A verze Head Gravity S je skvělou volbou pro začátečníky, ženy nebo pro dospívající děti.

Nedávno vyšel nový model pro rok 2021, ale ten se v ničem neliší od tohoto staršího modelu. Kromě použitých barev mají stejné technologie a tedy se s nimi hraje úplně stejně. Proto je rozumné si pořídit tuto starší verzi, protože je o hodně levnější a přitom se jedná o stále stejnou raketu.

Tenisová raketa Head Graphene Touch Speed PRO

Head Graphene Touch Speed PRO

Tenisová raketa Head Graphene Touch Speed Pro je nejpreciznější a nejpřesnější z nabídky raket Head. Toto je starší model, nyní jsou už dva novější, ale stále je to velmi přesná raketa vhodná pro útočně laděné hráče, kteří se nebojí zakončit výměnu přesným volejem na síti. Raketa váží 310 gramů, ale i tak by se jí neměli bát pokročilejší rekreační hráči, protože má vyvážení o ruky (315 mm) a díky tomu je snadno ovladatelná.

Tenisová raketa Tecnifibre T-Fight 300 XTC

Tecnifibre T-Fight 300 XTC

Tenisová raketa Tecnifibre TFight 300 XTC je úžasná raketa. Osobně jsem ji označil jako nejlepší raketu v pro pokročilé rekreační hráče (video níže). Je to raketa vhodná pro útočně laděné hráče, kteří chtějí snadno ovladatelnou, stabilní a přesnou raketu. Na trhu je v současné době nová verze, která má pružnější rám a novou technologii, ale osobně bych si vybral právě tuto předchozí verzi s označením XTC, která mi poskytuje přesnější odezvu do ruky.

Tenisová raketa Babolat Pure Aero 2016

Babolat Pure Aero 2016

Býval jsem antifanouškem značky Babolat. Ale jen do té doby, co jsem vyzkoušel tuto raketu, tedy Babolat Pure Aero. Pochopil jsem, že se jedná o nejlepší raketu pro tenis založený na přespinovaných (přeliftovaných) úderech. Raketa Babolat Pure Aero dává míčům hodně spinu a tím je naše hra o něco jistější – míče létají bezpečně vysoko nad sítí a padají hluboko do soupeřovy části kurty. Opět je na trhu nová verze, ale ta se od této příliš neliší a proto se cenová úspora na starším modelu vyplatí. Můžete si přečíst mou recenzi na raketu Babolat Pure Aero zde.

Tenisová raketa Head Graphene 360+ Gravity MP

Head Graphene 360+ Gravity MP

I u této raketa Head Gravity platí vše, co jsem popisoval výše u modelu S. Od nově představené verze se liší jen barvou a proto je rozumnější si pořídit tento model. Verze MP váží 295 gramů a díky tomu je asi tou nejvhodnější pro méně i středně pokročilé rekreační hráče. Ti díky této raketě získají více energie pro své údery a také ocení opravdu velký sweetspot, který výrazně usnadní naši hru. Brzy tady na blogu publikuju plnou recenzi 4 modelů raket Head Gravity (Pro, Tour, MP a MP Lite).

Tenisová raketa ProKennex Kinetic Q+5 Light 2017

ProKennex Kinetic Q+5 Light 2017

Trápí vás bolesti ruky při tenise? Pak právě rakety ProKennex Kinetic by měly být ve vašem hledáčku. Jedná se o dlouhodobě nejoblíbenější zdravotní rakety, které díky technologii rámu výrazně šetří naši ruku. Tyto rakety jsou na trhu už opravdu hodně dlouho a jsou tak dokonale vyladěné. Jsou oblíbené u starších ročníků, ale tak například u trenérů, kteří stojí na kurtu několik hodin denně a jejich ruka dostává opravdu hodně zabrat. Tento model Kinetic je sice z roku 2017, ale v ničem zásadním nezaostává za tím současným a opět se tak nižší cenovka vyplatí.

Tenisová raketa Babolat Pure Drive 2018

Babolat Pure Drive 2018

Jak jsem psal u rakety Babolat Pure Aero, nebyl jsem zrovna fanouškem značky Babolat a mnohdy si z jejich produktů i utahoval. Ale už jsem to říkal mnohokrát, bylo to jen a pouze z mých subjektivních důvodů, které nemají žádnou váhu. A posledním hřebíčkem mým pochybnostem o raketách Babolat byla právě tato Babolat Pure Drive 2018. Dlouho jsem se jí vyhýbal, což byla velká chyba. Když jsem ji poprvé vyzkoušel, pochopil jsem, že se jedná o jednu z nejlepších raket na trhu vůbec. Opět ji vychvaluji ve výše uvedeném videu. Je to skvělá raketa pro celodvorcový tenis, která nás zaujme úžasně snadnou ovladatelností a také přesností. Nová verze je o něco lepší než tato z roku 2018, ale opět je na každém z nás, jestli si pořídíme aktuální verzi za plnou cenu nebo tuto předchozí verzi s výraznou slevou.

Tenisová raketa Wilson PRO STAFF RF97 2017

Wilson PRO STAFF RF97 2017

Kdo z vás mě sleduje, tak ví, že tato raketa je má srdeční záležitost. S raketami Pro Staff hraji v podstatě celý tenisový život a tedy i model Wilson ProStaff RF97 2017 jsem měl. Ve videu o novém modelu zmiňuji, že jsem letos měl verzi s označením v12, která mě trošku zklamala. Ale tato, která je nyní v akci, je verze v11, která je skvělá, maximálně přesná, stabilní, ale hodně hodně náročná, zejména díky své váze (340 gramů). Není proto vhodná pro méně zkušené tenisty, ale jak zmiňuji v onom videu, alespoň chvilku si s tou raketou by si měl zahrát opravdu každý. A nyní máte možnost si tuto legendární raketu pořídit za velmi rozumnou cenu.

Další tenisové vybavení ve výprodeji

Babolat RH Expandable x4-x9 Black 2020

Taška na rakety Babolat RH Expandable x4-x9 Black 2020

Designově povedený tenisový bag Babolat.

Head Core 9R Supercombi Grey/Orange 2020

Taška na rakety Head Core 9R Supercombi Grey/Orange 2020

Pro příznivce značky Head nebo spíš pro ty, co vlastní rakety Head je toto ideální bag. Vzhled si každý musí ohodnotit sám, ale bag má tři komory na rakety a tím pádem je vhodný i na delší akce jako je například tenisový turnaj.

Head Gravity Sport Bag

Taška na rakety Head Gravity Sport Bag

A pro ty, kdo si pořídí nebo už mají rakety z modelové řady Head Gravity, je tady tenisová taška, kterou využijeme nejen na tenis, ale může stejně dobře posloužit třeba do posilovny nebo třeba cestování.

Wilson Kaos 3.0 Clay Black

Pánská tenisová obuv Wilson Kaos 3.0 Clay Black

Tenisové boty Wilson Kaos 3.0 jsem v loňském roce dlouhodobě testoval a nakonec se vrátil k botům, které používám běžně. Wilson Kaos 3.0 jsou úžasně lehké boty s výborným odpružením v patní části a také disponují skvělou antukovou podrážkou. Mě nevyhovovaly menší stabilitou, ale to je daň za nízkou váhu. Ale vím, že spousta hráčů si je pochvaluje, zejména oné nízké váze, která je znát zejména u delších tréninků nebo zápasů. A nyní je můžete pořídit za opravdu nízkou cenu.

Wilson Revolve

Tenisový výplet Wilson Revolve

Jak asi víte z mých videí, toto je můj neoblíbenější výplet, který dlouhodobě používám. Jedná se o skvělý výplet, který poskytuje dostatek přesnosti, není nějak moc tuhý a má i slušnou životnost. Používám jej v raketách Wilson ProStaff RF97 v13, Wilson ProStaff 97 nebo Wilson Clash, ale je vhodný i do dalších raket. Doporučuju jej pro všechny, kteří chtějí hodně přesnosti, ale i citu pro své údery.

Další zajímavé produkty

Head Vision Slider Black/Grey
Pánské tričko Head Vision Slider Black/Grey
BIDI BADU Ted Tech Tee Blue/Neon Green
Pánské tričko BIDI BADU Ted Tech Tee Blue/Neon Green
Hydrogen Tech Thunderbolt Tee White/Black
Pánské tričko Hydrogen Tech Thunderbolt Tee White/Black
Hydrogen Tech Camo Short White
Pánské šortky Hydrogen Tech Camo Short White
Head Gravity Cap
Kšiltovka Head Gravity Cap
 

Další tenisové vybavení ve výprodeji

  1. Zajímavé tipy, jen bych si dovolil nesouhlasit, že Head Speed Pro je nejpřesnější raketa od Headu. Hrál jsem s ní i s Prestige Mid a musím říct, že Prestižka je ještě o něco přesnější. Musí se s ní míček trefit čistě středem výpletu, ale pak když chci trefit čáru, tak trefím čáru. 💪 Speedka má větší hlavu a ty nejnovější verze už i pružnější rám, ale pořád velmi dobrá a spolehlivá raketa, o tom žádná. Mně se nejvíc líbil a nejlíp se mi hrálo s modelem 2014, to je ještě o jednu generaci starší, než tato. Ta verze, se kterou končil kariéru Radek Štěpánek.

    1. Máš pravdu a stydím se, na Head Prestige jsem úplně zapomněl. Head Speed je v nové verzi Graphene 360+ skvělá, přesná raketa, ale v přesnosti je Head Prestige lepší. Děkuju ti za upozornění 😉

      1. Jo, a už jsem i jednu položku z tvého výběru zakoupil, konkrétně tu poslední. Výplet Wilson Revolve mě velmi zaujal, připomíná mi Luxilon BB Alu Power, oba příjemné, měkčí, ale přesto s velkou mírou citu. Určitě jeden z nejlepších výletů, s jakými jsem hrál. A velmi příjemně mě překvapilo, že Revolve není, narozdíl od Luxilonu, ani nijak drahý. Skvělý poměr cena/výkon! 👍

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *