Nike Court Air Zoom Zero – novinka mezi tenisovou obuví

Nike Court Air Zoom Zero

Jak jsem už několikrát napsal (a je to znát i z fotek na Instagramu), je Nike mou oblíbenou značkou tenisového, nebo vůbec sportovního oblečení a obuvi. Tenisové boty této, dnes už ikonické značky, používám už od modelu Nike Vapor Lunar (cca rok 2013) a v podstatě bez přestávky jsem ji věrný dodnes. Nedávno jsem si pořídil poslední verzi modelu Nike Zoom Vapor 10, ze kterých jsem nadšený (více v recenzi).

Nevím vlastně proč, ale za nejvyšší model od Nike považuji právě model Vapor, možná proto, že je s ním již řadu let spojené jméno Rogera Federera. Ale nebylo by spravedlivé další modely škatulkovat jako podřadné. Vždyť Rafa Nadal nebo Juan Martin del Potro také mají obutí (myslím tenisové) od firmy Nike, jen jiné modely, které určitě rozhodně nebudou horší než Vapory. Chci tím říct, že kolekce tenisové obuvi značky Nike rozhodně není chudá a je z čeho vybírat. Navíc se tento výrobce snaží neustále rozšiřovat paletu nabízených modelů, což potvrdil například v loni představeném Nike Air Zoom Ultra React či oprášením slavného modelu Peta Samprase – NikeCourt Air Oscillate.

Novinka 2018 – Nike Court Air Zoom Zero

Nike Court Air Zoom Zero
Nike Court Air Zoom Zero (zdroj: Nike.com)

Pro letošní rok si Nike připravil vcelku zásadní novinku. Nejedná se o model, který vylepšuje ten předchozí a nejde ani o remake. Inženýři z Oregonu očividně dali hlavy dohromady, využili bohatých zkušeností z výroby běžeckých bot a před pár dny představili úplně nový model tenisové obuvi – Nike Court Air Zoom Zero.

V čem je inovativní?

Nike Court Air Zoom Zero
Nike Court Air Zoom Zero (zdroj: Nike.com)

To, že Nike používá patentovaný systém tlumení Air Zoom, zná snad každý z nás. Nike Court Air Zoom Zero je první model tenisové obuvi, který má jednu jednotku Zoom Air po celé délce, tedy od paty až po špičku. Nike si od tohoto řešení slibuje větší pohodlí a maximální tlumení nárazů při došlapu. Ve spojení s tvarem podrážky by však bota měla navíc poskytnout přirozenější pohyb po dvorci a dokonce i rychlejší odraz.

Svršek bot je podobný jako u modelu Nike Air Zoom Ultra React, tedy se zapuštěným jazykem, kdy je noha jako v ponožce. Jen u nového modelu je tento systém ještě vylepšený o oporu achilovky a důmyslnější větrání.

Vzhledem rozhodně zaujmou

Nike Court Air Zoom Zero je designově inspirovaný New Yorkem a blížícím se US Open (září). Osobně se mi velmi líbí hlavně díky jednoduchému designu. Nike zatím nabízí jen dvě barevné varianty – černou a bílou, ale je více než jisté, že stejně jako u všech dalších modelů tenisových bot budou následovat různé barevné varianty.

Od 19. července si mohou chorobní nedočkavci model Nike Court Air Zoom Zero objednat na oficiálním e-shopu Nike za cenu 130 dolarů (cca 2.900 Kč). Uvidíme, jak rychle budou k dostání v českých obchodech a za jakou cenu. Už se těším, až si je osobně vyzkouším.

A malá tipovací soutěž: tipni si, kdo s tímto modelem bude na letošním US Open hrát. Napiš svůj tip níže do komentářů 😉

Nike Court Air Zoom Zero – fotky

Fotky jsou převzaty z Nike.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *