Tipy na vánoční dárky pro tenisty

Blíží se vánoční období a s ním přichází otázka, co koupit jako ideální dárek pro tenisového nadšence. Pokud máte v blízkosti někoho, kdo miluje tenis, mám pro vás několik nápadů na vánoční dárky pro podobně postiženého blázna. Níže uvedené tenisové vybavení jsem osobně zkoušel nebo jej dlouhodobě používám.

Tenisová raketa Wilson Pro Staff 97L v14

Tenisová raketa Wilson Pro Staff 97L v14

Osobně hraju s verzí Wilson Pro Staff 97 v14 o váze 315 gramů, ale když jsem zhruba před rokem testoval tyto nové prostaffky, právě model Wilson Wilson Pro Staff 97L v14 mě hodně zaujala. Pořád poskytuje hodně přesnosti a stability, ale navíc je díky váze a vyvážení velmi snadno ovladatelná. Tato raketa je vhodná jak pro středně pokročilé až zkušenější rekreační hráče, tak i pro závodní hráče mladších ročníků.


Yonex VCORE PRO 97

Tenisová raketa Yonex VCORE PRO 97

Tenisová raketa Yonex VCORE PRO 97 je zaměřením vhodná pro útočně laděné hráče, kteří si ale chtějí hru usnadnit, jelikož raketa VCORE PRO 97 má díky technologii větší sweetspot. Proto nám poskytne slušnou dávku přesnosti a i něco ze snadné energie. Nyní už je na trhu nástupce tohoto modelu s názvem Yonex Percept 97 a proto je model Yonex VCore Pro 97 za nižší cenu.


Tenisová taška Head PRO X RACQUET BAG XL

Tenisová taška Head PRO X RACQUET BAG XL

Tato velice stylová tenisová taška udělá radost každému, kdo má rád tenis a je třeba fanouškem Novaka Djokovice. Taška je velice praktická, má 3 přihrádky na rakety, oddělenou část na tenisové boty a další menší přihrádky. Navíc design je hodně povedený a taška může sloužit nejen na tenis, ale i na další sporty nebo na cestování.


Babolat BACKPACK PURE AERO

Tenisový batoh Babolat BACKPACK PURE AERO

Tento batoh značky Babolat je pro menší tenisty nebo pro ty, co nenosí na tenisový kurt moc věcí a raket. Tento tenisový batoh je v designu Pure Aero, který se Babolatu povedl. Velkou výhodou tohoto batohu je sklopná část na tenisovou raketu, pokud raketu neneseme, jde tato část sklopit a batoh je tak skladnější.


Expandér inSPORTline Morpo Tubes

Expandér inSPORTline Morpo Tubes

Expandéry jsou, nebo by měly být, nedílnou součástí bagu každého tenisty. Osobně expandéry využívám nejen k rozcvičení před tréninkem nebo zápasem, ale také k posilování. A po mnoha jiných expandérech jsem si pořídil tento expandér inSPORTline Morpo Tubes, který má praktická madla, šikovný úchyt a několik odporových gum pro různé úrovně zátěže. Mám jej už mnoho měsíců a stále drží a nejeví známky poškození. Takže za mě můžu pochválit.


Tenisové boty Wilson KAOS SWIFT 1.5 CLAY

Tenisových bot jsem vyzkoušel velkou spoustu a když si vybírám boty, tak spíš pevnější, stabilnější. Model Wilson KAOS SWIFT 1.5 CLAY jsem testoval letos na jaře a vůbec nic jsem od nich nečekal. Jedná se totiž o velmi lehké boty a proto neměly mou důvěru. O to větší překvapení mě čekalo na kurtu. Tenisové boty Wilson KAOS SWIFT 1.5 CLAY jsou neskutečně lehké, ale přesto výborně drží nohu a hra s nimi byla pro mě radost.


Tenisový výplet Yonex POLY TOUR PRO 125

Tenisový výplet Yonex POLY TOUR PRO 125 je velmi oblíbený výplet, který používají i světoví hráči ATP a hráčky WTA. Jedna se o kvalitní tenisový výplet, který poskytuje výborný cit pro míč a dlouhou životnost. Osobně jsem jej zkoušel a následně i nějakou dobu používal ve svých raketách.


Dárkový poukaz na tenisový trénink nebo rozbor úderu

Pokud chcete nějaký praktický dárek, můžete využít dárkový poukaz na tenisový trénink, který je včetně otestování mnoha tenisových raket a vyzkoušení nahrávacího stroje Slinger bag nebo dárkový poukaz na rozbor tenisového úderu, kdy obdarovaný získá několikastránkový soubor (PDF), ve kterém rozeberu chyby, které u daného úderu dělá a jak tyto chyby napravit.


Slinger bag

Tenisový nahrávací stroj Slinger bag

Nahrávací stroj Slinger bag používám už téměř 2 roky a stal se nedílnou součástí mých tréninků, tréninků s klienty nebo i natáčení videí. Je to praktický parťák, který bez řečí nahrává tenisáky a my se můžeme plně soustředit na naše údery, na chyby, které u nich děláme a pracovat tak intenzivně na jejich odstranění. Slinger bag vyniká oproti konkurenci skvělým poměrem cena/užitek, praktičností a snadnou obsluhou. Ano, je to dražší dárek, ale rozhodně se vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *