Tipy na dárky pro tenisty

Pokud jsi tenista nebo tenistka, tak dál vůbec nečti a rovnou tento článek sdílej se svými přáteli a rodinou, ať ví, co ti mají dát k Vánocům pod stromek 😉 Vánoce se nezadržitelně blíží a jak tak slyším kolem sebe, mnoho z nás ještě nemá pořešené vánoční dárky pro své nejbližší. A co si budeme nalhávat, vymyslet něco originálního a navíc, co potěší, je stále těžší a těžší. Přece jen dávat každý rok papuče nebo poukaz na masáž není úplně známkou originality a patrně (tedy zvlášť ty papuče) asi ani moc radosti nenadělají. Proto jsem dal dohromady tipy na dárky, které by mohly mít u tenistů a tenistek úspěch. Tak pojďme na ně.

Tip č.1. – Tréninková pomůcka TopSpin Pro

Tréninková pomůcka TopSpin Pro je vhodná nejen pro děti, ale i dospělé. Využijeme ji pro domácí trénink topspinových úderů či jako doplněk pro tenisové školičky a kluby. Skladná, rychle rozložitelná pomůcka se vejde do každé skříňky či většího bagu. Díky TopSpin Pro můžete trénovat topspin v pohodlí svého domova. Teleskopické tělo je možné nastavit podle výšky hráče. Pomůcka je dodávána s praktickým obalem na přenos.


Tip č.2. – Tenisová raketa Tecnifibre T-FIGHT 300 RS

Tenisová raketa Tecnifibre T-Fight RS 300 je podle mě jedna z nejlepších raket pro útočně laděné hráče. Je úžasná svou snadnou ovladatelností, stabilitou a přesností. Rozhodně se jí nemusí bát pokročilejší rekreační hráči, kteří mají techniku úderů zvládnutou na slušné úrovni.


Tip č.3. – Tenisová raketa Tecnifibre T-Rebound 298 IGA

Tenisová raketa Tecnifibre T-Rebound Iga je novinkou pro letošní rok. Je vhodná pro pokročilé a zkušené hráčky, byla totiž navržena ve spolupráci s polskou tenistkou Igou Swiatek. Na rozdíl od ostatních dámských raket ze série T-Rebound má tato klasickou délku a parametrově se blíží spíše raketám pro muže. A při testování, které často pořádám, si tuto raketu oblíbilo i spousta mužů 🙂


Tip č.4. – Tenisové boty Nike Air Zoom Vapor Cage 4 Clay

Tyto tenisové boty jsou navrženy pro Rafu Nadala a jsou vhodné na antukové kurty. Mají výborně řešenou ochranu na nejvíce namáhaných částech, skvěle tlumí při dopadech a to i když je vezmeme na betonový kurt. Skvěle je udělaný i jazyk boty, který je na jedné straně napevno přichycen a díky tomu drží na svém místě a nikam se během hry neposouvá.


Tip č.5. Open – Andre Agassi

Toto je pro tenisty snad povinná četba. Opravdu skvěle napsaná a hodně zajímavá knížka, kterou jsem přečetl snad za víkend. Sice Agassi nebyl idolem mého mládí, ale rozhodně byl (a stále je) velmi zajímavou osobností tenisového světa. Vše, na kurtu i mimo něj, dělal na plno a jeho autobiografie popisuje opravdu vše. Knihu doporučuju i mladým tenistům, i když je místy hodně drsná. Ale co, život takový občas je.

  • Koupit knihu Open – Andre Agassi (cena 329 Kč)
  • Samozřejmě je spousta dalších úžasných knih o životě slavných tenistů. V mladí jsem četl například životopis Martiny Navrátilové, Ivana Lendla, Kodeše a další. Z každé jsem si něco odnesl, každá mi něco dala. A proto takovéto knihy by si měly přečíst hlavně mladší generace, kteří mají vše před sebou a mohou se z nich poučit. Tady je pár dalších, které stojí za to pročíst:


    Tip č.5. – Tenisové výplety GT

    Tenisové výplety GT jsou vyráběny v Rakousku s důrazem na kvalitu a herní pocit hráčů všech úrovní. Osobně výplety GT sám používám. Nejsou v něčem výjimečné nebo mnohonásobně lepší než výplety jiných značek. Ale mě zaujali poměrem cena/výkon/životnost. Na výběr je ze 6 druhů, kde každý je vhodný pro jiný styl hry nebo jinou pokročilost hráče. Vybere si tedy jak začáteční, tak hodně pokročilý hráč.


    Tip č.6. – Taška na rakety Tecnifibre 2021 Tour RS Endurance Rackpack XL

    Multifunkční taška Tecnifibre Tour Endurance Racpack RS XL je úžasná svou praktičností. Z venku vypadá jako sportovní taška, ale díky oddělitelným přepážkám v ní máme místo až na 6 raket, oblečení, výplet, míče a samozřejmě i oddělenou část na tenisové boty. A pokud zrovna potřebujeme tašku na cestování, přepážky snadno vytáhneme (jsou na suchý zip). A design? Osobně se mi hodně líbí 🙂


    Další typy na dárky

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *